För Ungdom - Med Ungdom - Till Ungdom
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBS Svedala
Innebandy

Välkommen
Välkommen till vår hemsida! 


Föreningen har som ändamål bedriva sin idrottsliga verksamhet i enlighet
med " Idrottsrörelsens verksamhetsidé", samt med särskild målsättning
att fostra sina medlemmar till samhällstillvända medborgare.

När du/ni har provtränat 2-3 gånger och vill fortsätta, skall du/ni registrera er.


Vill du bli medlem i IBS Svedala? Klicka då här!
2021-03-02 15:28

Hej igen,

 

En del frågor har kommit till oss om träning för vuxna. Det är fortfarande endast barn och unga födda 2002 eller senare som får utöva idrott och kultur i kommunens lokaler. Vuxna hänvisas till att träna utomhus.

 

https://www.svedala.se/uppleva/kultur-och-fritid/idrott-motion-och-friluftsliv/boka-lokal-hur-gar-det-till/

 

Kultur och fritids lokaler och anläggningar för idrottsverksamhet omfattas av den nya pandemilagen. Enligt denna lag ska varje besökare kunna disponera minst 10 kvadratmeter av anläggningens yta. Vi kommer därför att skylta upp lokalerna och ange maxantalet besökare.  

 Vi vill också påminna om att omklädningsrum och duschar fortfarande är stängda, och att omklädning och duschning ska ske hemma. 

Sprid gärna denna info till era medlemmar, samt respektera och följ begränsningarna i respektive lokal. Föreningar måste också ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19

 Vi gör er uppmärksamma på att detta inte gäller skolverksamheten, utan endast under bokningsbara tider. 

 

 

 

Med vänlig hälsning

Camilla Fröslev
Administratör och Webbredaktör
SVEDALA KOMMUN
Kultur- och fritidsenheten
233 80 Svedala

www.svedala.se

2021-02-26 18:13

Svenska Innebandyförbundets styrelse har tagit beslutet att avsluta säsongen för Allsvenskan dam och division 1 herr. Samtliga distriktsförbund (SDF) har samtidigt beslutat att avsluta distriktsserierna för seniorer.

Allsvenskan dam och division 1 herr pausades under hösten 2020 med anledning av den rådande situationen med Covid-19. Även distriktsförbunden avbröt av samma skäl pågående seriespel.

Förutsättningarna för fortsatt tävlingsspel har avsevärt påverkats. Av omsorg om att den idrottsliga verksamheten kan bedrivas på ett ändamålsenligt och nödvändigt effektivt sätt har Svenska Innebandyförbundet beslutat att avsluta seriespelet för säsongen 2020/21 i alla seniorserier, förutom de som tidigare har bedömts vara yrkesmässiga.

Allsvenskan dam och division 1 herr
Serierna avslutas för säsongen. Ingen upp- och nedflyttning sker inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet. Ingen uppflyttning från högsta distriktsserier genomförs.

Seniorserier på distriktsnivå
Serierna avslutas för säsongen. Ingen upp- och nedflyttning från de serierna sker inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet.

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup om beslutet:

– Vi förstår att det kan finnas en del som har uppfattningen att vi borde ha fattat det här beslutet tidigare, men för svensk innebandys skull har vi väntat in i det längsta. Det är oerhört ledsamt för hela innebandysverige att verkligheten ser ut som den gör med pandemin. Vår tävlingsenhet har arbetat hårt under en lång tid för att skapa olika scenarier för eventuella uppstarter av serierna, eftersom vi verkligen har velat fortsätta spelet under säsongen. Men med nuvarande utveckling i det svenska samhället ser vi inte att det är möjligt att slutföra serierna på ett rättvist sätt. Vi har kommit till en punkt där ett beslut måste fattas och vi tycker tillsammans med samtliga våra distriktsförbund att det här beslutet är det bästa för innebandyn under de omständigheter som råder i landet.

Svenska Superligan och Allsvenskan herr
Seriespelet fortsätter i enlighet med spelschemat.

Juniorallsvenskan, DJ18-SM och P16-SM
Serierna avslutas inte i det här skedet. Svenska Innebandyförbundet följer utvecklingen noga och utvärderar löpande om det finns förutsättningar för att längre fram kunna genomföra tävling för de aktuella åldersgrupperna.


Upp- och nedflyttning

Svenska Superligan dam
Lag 1-8 till slutspel. Inga lag degraderas.

Svenska Superligan herr
Lag 1-8 till slutspel. Lag 13-14 degraderas.

Allsvenskan dam
Inga lag från respektive serie flyttas upp eller ner.


Allsvenskan herr
Lag 1-4 till play off. Inga lag från respektive serie degraderas.

Distriktsnivå
Ingen uppflyttning till förbundsserierna från högsta distriktsserier genomförs.

 

Beslutsmeddelande från Svenska Innebandyförbundets styrelse

Oförändrade träningsförhållanden
2021-02-26 13:36
Hej,

förstår att det dykt upp frågor på tidigare inlägg. 
Träningsförhållanden är naturligtvis oförändrade, det är fortfarande endast barn/ungdomar födda 2002 och senare som tränar. 
Vid förändringar publiceras informationen här på hemsidan. 

//Katrine
Information från Svedala kommun
2021-02-26 10:45

Hej,

 

Kultur och fritids lokaler och anläggningar för idrottsverksamhet omfattas av den nya pandemilagen. Enligt denna lag ska varje besökare kunna disponera minst 10 kvadratmeter av anläggningens yta. Vi kommer därför att skylta upp lokalerna och ange maxantalet besökare.  

 

Vi vill också påminna om att omklädningsrum och duschar fortfarande är stängda, och att omklädning och duschning ska ske hemma. 

  

Sprid gärna denna info till era medlemmar, samt respektera och följ begränsningarna i respektive lokal. Föreningar måste också ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. 

  

Vi gör er uppmärksamma på att detta inte gäller skolverksamheten, utan endast under bokningsbara tider. 

 

 

Med vänlig hälsning

Camilla Fröslev
Administratör och Webbredaktör
SVEDALA KOMMUN
Kultur- och fritidsenheten
233 80 Svedala

www.svedala.se


(kopia av inkommen mejl till föreningen).

Till alla medlemmar
2020-12-23 11:54
Alla medlemmar önskas en God Jul o Gott Nyttår från styrelsen IBS Svedala Eagles!


Samtliga sporthallar/idrottsanläggningar i Svedala stängs med omedelbar verkan t.o.m 24 januari
2020-12-18 20:31

Svedala kommun stänger bibliotek, sporthallar, idrottsanläggningar och kundservice.

 

Under fredagen den 18 december kom nya restriktioner från regeringen. De innebär att all verksamhet som bedrivs av staten, regionen och kommuner, som inte är nödvändiga, ska stängas ned omedelbart fram till den 24 januari. Svedala kommun följer regeringens restriktioner och under ett extrainsatt möte med kommunens förstärkta ledningsgrupp togs beslutet att bibliotek, inklusive meröppet, och idrottsanläggningar, samlingslokaler och sporthallar stänger med omedelbar verkan. Även kundservice stänger för besök men håller växeln öppen.

 • Regeringens nya restriktioner kom under eftermiddagen och Svedala kommun har sedan pandemins utbrott rustat organisationen för att snabbt kunna ställa om för att hantera den ökade smittspridningen. Vi har en god beredskap och tillsammans gör vi allt för att minska smittspridningen, säger Johan Lundgren, kommundirektör i Svedala.

Under måndagen kommer kommunen gå igenom regeringens restriktioner och se om ytterligare åtgärder behöver vidtas.

 

Ovanstående innebär för Svedalas föreningar att samtliga sporthallar, samlingslokaler och idrottsanläggningar stängs med omedelbar verkan.

 

För frågor vänligen vänd er till kulturfritid@svedala.se

2020-11-17 19:55
Hej alla medlemmar i IBS Svedala Eagles!

Styrelsen har beslutat följande efter kvällens styrelsemöte.

Träningen fortsätter enligt de nya restriktionerna t.o.m. 13 december och är frivillig.
Se Skånes Innebandyförbunds hemsida.

Lite att tänka på för tränare, föräldrar och de aktiva barnen:

-Ingen publik på träning.
-Lämna barnen vid ytterdörren på idrottsanläggning, precis som i skolan.
-Använd ej omklädningsrummen. Kom färdigombytt och förvara dina ytterkläder
 vid din väska inne i hallen.
-Lämna hallen så fort träning är avslutad.
-Handsprit kommer att finnas i hallen och bör användas, fråga din tränare.
-Barnens vattenflaskor bör märkas upp med respektives namn för att undvika onödig 
 smittspridning.
-Stanna hemma vid minsta symptom.

Hoppas alla kan hjälpas åt med detta så ungdomsverksamheten kan fortsätta!

M V H

Styrelsen
IBS Svedala Eagles


2020-11-17 19:37
Uppdatering från Skånes Innebandyförbund!

Detta gäller för träningar och matcher till och med 13 december

Idag, tisdag 17/11, meddelade Folkhälsomyndigheten, i samråd med Länsstyrelsen i Skåne och smittskyddsläkaren i Region Skåne, att förlänga de skärpta allmänna råden i Skåne län till och med 13 december.

Följande gäller därmed från och med idag 17 november till och med 13 december:

 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 17 november-13 december på distriktsnivå, dvs röd nivå, HJ18, D1, D2, D3, H2, H3, H4 och Herrar utveckling skjuts upp. Detta gäller även matcher i Skånemästerskapen. 
 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 17 november-13 december på grön och blå nivå ställs in.
 • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta. Alla deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom. Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning. Skånes Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.
 • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas fortsatt. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre.
 • Skånes Innebandyförbund avråder skånska lag från att delta på cuper/arrangemang utanför Skåne.

Det är viktigt att vi tillsammans inom skånsk innebandy gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående punkter påverkar föreningars verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen. Dock rekommenderar vi föreningar att också planera för ett möjligt scenario där de lokala restriktionerna fortsätter en längre tid än 13 december.

Ovan punkter är skrivna utifrån den information vi har i skrivande stund. Vi vet att det kan komma tillägg och förändringar framöver, ibland med mycket kort varsel, och vi kommunicerar ut ny info löpande. 

2020-11-09 11:01
HEJ,

Ett stort tack till alla som hjälpt till med Newbody.
Det blev en bra försäljning från samtliga lag.
Trots diverse tekniska problem verkar Newbody vara ett vinnande koncept.

Nu "lackar det mot jul", och då kör nästa försäljning igång, kakförsäljning.
En anledning till att 2 försäljningar kommer så här tätt är att föreningen
gick miste om sökta bidrag hos Riksidrottsförbundet, för uteblivna intäkter
b la från kioskintäkter vid matcher samt LOK stöd för ungdomsverksamhet
(detta var bidrag för att kompensera föreningar drabbade av Coronasituationen).

Vi hoppas ni alla har förståelse/sympati för detta så vi förhoppningsvis
kan balansera föreningens ekonomi inför framtida utmaningar såsom
kostnader för utrustning/ matchkläder, fortbildningar för ledare/domare m.m.

M V H

STYRELSEN2020-11-07 20:22
HEJ!

Idag genomfördes en målvaktsträning i Aggarpshallen för våra ungdomslag som spelar på
större mål.
Tyvärr, blev träningen inställd för våra seniormålvakter p g a FHM restriktioner.
De får vara med vid framtida tillfälle.
Målvaktstränare var fd SSL målvakten Tobias Jernsand från Warberg.
Vi hoppas detta var ett uppskattat inslag i IBS Svedala Eagles verksamhet och hoppas på
en fortsättning i framtiden.

M V H 
Styrelsen
Det gäller för träningar och matcher till och med 17 november
2020-10-28 15:52
Detta gäller för träningar och matcher till och med 17 november

Under gårdagen, tisdag 27/10, fattade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i region Skåne beslut om skärpta allmänna råd i Skåne län.

Skånes Innebandyförbund har sedan beskedet kom fört en dialog med Svenska Innebandyförbundet, RF-SISU Skåne och de andra idrottsförbunden i lagidrotterna hur beslutet ska tolkas ur ett idrottspecifikt perspektiv, samt vilka konsekvenser beslutet får på den skånska innebandyn och vilka åtgärder som därmed bör vidtas av oss på Skånes Innebandyförbund samt av skånska föreningar.

Följande gäller från och med idag 28 oktober till och med 17 november:

 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 28 oktober-17 november på distriktsnivå, dvs röd nivå, HJ18, D1, D2, D3, H2, H3, H4 och Herrar utveckling skjuts upp. Detta gäller även matcher i Skånemästerskapen. Gällande matcher som administreras av Svenska Innebandyförbundet, d v s Juniorallsvenskan, H1, Allsvenskan Dam och Herr samt SSL dam och herr, tas besluten av SIBF.
 • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 28 oktober-17 november på grön och blå nivå ställs in.
 • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta. Alla deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom. Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning. Skånes Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.
 • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre.
 • Skånes Innebandyförbund avråder skånska lag från att delta på cuper/arrangemang utanför Skåne.

Det är viktigt att vi tillsammans inom skånsk innebandy gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående punkter påverkar föreningars verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen. Dock rekommenderar vi föreningar att också planera för ett möjligt scenario där de lokala restriktionerna fortsätter en längre tid än 17 november.

Ovan punkter är skrivna utifrån den information vi har i skrivande stund. Vi vet att det kan komma tillägg och förändringar, ibland med mycket kort varsel, framöver och vi kommunicerar ut ny info löpande. 

Nya restriktioner - COVID-19
2020-10-27 18:44
Hej,

idag har det kommit nya restriktioner i förhållande till COVID-19. 
Vi inväntar tränings- och matchdirektiv för föreningslivet som, förhoppningsvis, kommer inom kort från Riksidrottsförbundet/Skånes Innebandyförbund.
Tills vi vet mera kan vi träna på "som vanligt" med existerande restriktioner som kommit från myndigheterna.
Fortsättning följer....

Mvh
Styrelsen
2020-09-02 21:58
HEJ,

Lite information angående publik på matcher.

28 augusti kom det nya direktiv från Innebandyförbundet gällande publik på match.
Det som gäller just nu är max 50 st i publik exklusive spelande lag samt funktionärer.

M V H 

STYRELSEN

Tack för allt Sven!
2020-06-22 18:38
 
Nyheter från våra lag
P07, 12/09 15:42 
P07, 11/09 19:31 
P07, 10/08 20:47 
P 11, 05/07 16:44 
P 09, 19/12 21:08